De dodelijke verslaving van nu: Suiker

Hoeveel suiker eet jij?

Weet jij echt hoeveel suiker je eet? Om hier op te kunnen antwoorden moet je eerst weten wat suiker echt is. Want het komt in vele gedaantes. Om te beginnen heeft suiker 55 namen. Dus het is niet verwonderlijk als je het antwoord op bovenstaande vraag niet wist of niet goed had. Ja, suiker kun je vinden en koekjes, snoep, maar ook in sauzen, kant-en-klaar maaltijden, ontbijtrepen en -granen, vruchtenjoghurt enzovoort.
 

Natuurlijke suikers vind je in fruit. Deze suikers zijn gezonder dan geraffineerde suikers, omdat het lichaam deze suikers sneller kan verbranden en daarom veroorzaken ze geen pieken in je suikerspiegel. Maar let op, vruchtesuikers zijn ook suikers.

De enige manier om van je suikerverslaving af te komen, is er zo min mogelijk veel van te eten. Dus naast geen suiker meer gebruiken, zorg ook voor zo min mogelijk veel honing, siropen en stevia e.d. Anders houd je de suikerverslaving in stand. Lees meer over de dodelijke verslaving van nu: Suiker. Met de tips in deze nieuwsbrief kun je het nieuwe jaar gezonder starten. 

Beste wensen voor 2016 van het hele team van HalalVital


Tip 1: 

Suiker afbouwen

Ineens stoppen met suiker kan zich wreken op je lijf en wilskracht. Beter is het af te bouwen o.a. door sauzen zonder suiker te gebruiken te zorgen dat er fruit, noten e.d. klaar staan. Om te zorgen dat je behoefte aan snacken tussendoor vermindert, vul onze vragenlijst in voor tips.

Tip 2:

Zorg voor alternatieven

Met tip 1 kun je hevige trek beter weerstaan. Onze dietiste Mariam Aaras heeft een recept voor een alternatief om je suikerbehoefte het hoofd te bieden: een heerlijke ontbijtreep. Klik hier voor het recept van de suikervrije ontbijtreep!

Tip 3:

Extra vitamine C en calcium

Vitamine C heb je nodig voor opname van ijzer en een gezonde weerstand. Als je suiker eet, neem je minder Vitamine C op. Neem daarom extra vitamine C. Lees verder in de nieuwsbrief wat je kunt doen aan het effect van suiker op Calcium.


30 dagen geen suiker l De uitdaging

Maarten van Elst, onze sport- en voedingsspecialist is de uitdaging aan gegaan.

'Maarten: "Het moeilijkst zijn de eerste anderhalve week. Maar vooral als je toch een keer naar suiker grijpt, is het daarna nog zwaarder. Maar na anderhalve week ga je het verschil voelen: meer energie en meer smaak."

Zal Maarten de 30 dagen volmaken? Ga naar onze pagina 30-dagen geen suikeruitdaging om te kijken of het hem lukt!

Suiker laat je bloedsuikerspiegel pieken, wat gevolgen heeft voor je emoties, je weerstand, gezondheid hart en vaten. Om je gewicht goed te regelen, is het van belang suiker te bannen of op zijn minst drastisch te verminderen. Zie de tips hoe je dit kunt doen.


Calcium +D

Suiker verstoort je hele vitaminevoorraad  en gooit je Calcium uit balans. Het lichaam gaat dan calcium aan de tanden en botten ontrekken om de balans, overigens zonder succes, te herstellen.

Als je sterke botten en tanden wilt houden, zijn er 2 stappen die je kunt ondernemen:

1. Minder je suiker inname (tot minimaal)

2. je Calcium aan te vullen.

Met de bovenstaande kortingscode krijg je 10% korting!


      

         Welke suikers moet ik vermijden?

Alle geraffineerde suikers. Honing, siropen, zoetstoffen. Je wordt sneller ziek, de gezondheid van je hart en vaten, gewicht en teveel komt in de bloedstroom terecht. In 10 dagen zonder suiker zien onderzoekers al normale waarden bij kinderen.

Hoe ga ik om met zoete trek?

In deze nieuwsbrief zouden wij informatie over afvallen geven en voeding. Gezond eten is essentieel, maar wist je ook als je wanneer en waar je eet aanpast, je 70% minder snackt? Vul de vragenlijst in waar en wanneer je eet en ontvang onze tips!

Hoeveel suiker mag mijn kind?

Kinderen moeten niet meer dan 3-4 theelepels suiker per dag binnen krijgen. Teveel suiker beinvloedt niet alleen de tanden, het gewicht, maar ook de weerstand, groei-hormonen, bloedsuiker-spiegel, humeur, energie e.d.

​​

Multivitamines Volwassenen

Bestel nu met de kortingscode voor 3 maanden:     uw voordeel is 15% of €5 Korting!

Suiker bevat geen vitamines en supplementen.  Om te  verwerken gebruik je de voorraad in je lijf. De multi's vullen de voorraad aan. De multi's bevatten tevens Chromium voor een goede bloedsuikerspiegel.

Bestel hier

Multivitamines Kinderen

Bestel met de kortingscode 3 maanden: uw voordeel is 20% of €7 korting!

Kinderen groeien en hebben alle bouwstoffen nodig voor dit proces.Suiker beinvloedt niet alleen tanden en gewicht, maar ook een gezonde weerstand, groei-hormonen, bloedsuikerspiegel, emoties en humeur.

Bestel hier